2014 m. gegužės 12 d., pirmadienis

Šokoladas!

Mano gyvenimas yra apdovanotas daugybe nuostabių, puikių žmonių, už kuriuos kiekvieną dieną išties esu dėkinga. Žinau, kad kiekvienas jūsų aplink save taip pat turite tokių bendrakeleivių, kurie įkvepia, sušildo, kai reikia - apkabinimu arba žodžiu, o kartais švelniai, bet griežtai "pastato į vietą" kai susvyruojate. Nes palaikymas kelyje yra tikrai svarbu, ar tai būtų žaliavalgystė, ar joga, ar tiesiog - sunki savaitė :) O pasidalinus atrodo, kad ir tas džiaugsmas tampa platesniu, ir liūdesiukas skaidresniu..

Tai va, šis įrašas apie tai, apie vieną nuostabią, sveikuoliškai gyvenančią mano draugų šeimyną, pirštais nerodysim :) Susitikus su jais, kiekvieną kartą sužinau kažką naujo ir įdomaus bei gaunu begalę įkvėpimo ekperimentams virtuvėje. Nes viena yra sveikai maitintis, kai daugiau mažiau esi viena ar dviese, sugrauži bananą ir puiku :) O kai reikia užpildyti pilvukus keturių asmenų šeimynai su dviem pipirais - tenka griebtis visokių išmonių. Su pasididžiavimu noriu papasakoti apie šių draugų mergytę, kuri iki 3 metukų nebuvo ragavus jokių pirktinių sintetinių saldumynų ar saldainių, nedaug turbūt tokių vaikų pas mus dabar. Ir iki šiol ji visų tų ryškių, kvapnių, netikrų dalykų nemėgsta. Ir viskas tik todėl, matyt, kad jos mama gamina be galo skanų, natūralų, naminį šokoladą :)
 
Taigi:

Inutės šokoladas:

Reikės: pusės puodelio žaliavalgiškos (man asmeniškai į ją skrandis negerai reaguoja, tai tiesiog naudoju aukštos kokybės paprastą) kakavos arba kerobo , 1/4 puodelio kokoso aliejaus, 1/4 puodelio kakavos sviesto (nebūtinai), 1/5 puodelio saldiklio (agavų sirupo arba medaus arba datulių trintų arba galima visai be jo apsieiti jei mėgstat kartų :). Proporcijos apytikrės, nes gaminant niekad nematuoju, visad gaunasi skirtingai :) Aš dar beriu žiupsnelį himalajų druskos, saldžiuose dalykuose ji padeda ryškiau atsiskleisti skoniui. Taip pat galime skaninti įvairiais riešutais, priedais, razinomis, kitais džiovintais vaisiais, arba kaip kad čia, nuotraukoje - kokosų drožlėmis.

Visus ingredientus šildome maišant vandens vonelėje, pilame į formeles, šauname į kamerą ir laižome pirštukus :) Taip, taip - šokoladas tikrai tirpsta greičiau nei įprastas, visom prasmėm, todėl aš jį laikau šaldytuve :)
Skanios, saldžios dienos :)

3 komentarai:

  1. SVeiki, sustingimui į kamerą? Kuriam laikui? O po to kol susivalgys laikyti šaldytuve jau, taip? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Man rodos kokio pusvalandžio užtenka, gal mažiau.. o paskui jei ilgi laiko tarai tap valgymų - tai galima nuolat kameroj laikyt, išimt, atsilaužt..:)

      Panaikinti
  2. Aš irgi tokį dariau - kokoso drožlės + kakava + medus ir viską kombaine mali. Mmmm gėris totalus, tik žinoma kaloringas :)

    AtsakytiPanaikinti